2019 - Irafizah Ismail - Pengedar Shaklee Kedah

Saturday, 13 July 2019

7 Manfaat Meal Shakes Shaklee Kesukaan Si Cilik.

July 13, 2019 0
7 Manfaat Meal Shakes Shaklee Kesukaan Si Cilik.
Meal Shakes Shaklee, merupakan sumber protein yang lengkap dengan penambahan vitamin dan mineral. Ia disediakan dalam bentuk serbuk. Pilihan terbaik bagi insan-insan yang kurang gemarkan atau mengalami kesukaran untuk menelan kapsul vitamin.

Untuk entri kali ni, jom sama-sama kita ketahui manfaat-manfaat yang boleh diperolehi melalui Meal Shakes ni.




Antara manfaat Meal Shakes Shaklee, termasuklah:
  1. Nutrisi lengkap - menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lesitin soya yang berkerjasama dengan vitamin larut lemak
  2. Membekal nutrisi kepada sel tubuh - kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, sistem imun dan lain-lain
  3. Membantu tumbesaran - mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar
  4. Antioksida - mengandungi vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan agen antioksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan
  5. Mengembalikan seri wajah - mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah serta kulit yang lebih cantik
  6. Detoksifikasi - kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus
  7. Kelazatan rasanya - minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi, penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Kelazatannya pasti digemari si cilik.
Meal Shakes ni mudah disediakan, hanya campur dalam air kegemaran korang. Bau dan rasa vanilanya memang best! Itulah sebabnya menjadi kesukaan si cilik. Cuba dulu, baru tahu :)

Berminat nak dapatkan Mealshakes, boleh hubungi Ira dengan klik gambar kat bawah ni ya.



10 Manfaat GLA Complex Shaklee Yang Mengagumkan.

July 13, 2019 0
10 Manfaat GLA Complex Shaklee Yang Mengagumkan.
GLA atau nama panjangnya asid gamma linolenik adalah sejenis asid lemak. Banyak kajian telah dijalankan berkaitan GLA ni dan hasilnya menunjukkan ia turut memainan peranan penting  dalam kesihatan.

Shaklee juga ada produk berkait GLA ni, diberikan nama GLA Complex. Untuk entri ni, Ira nak share manfaat GLA Complex.


Beriut antara manfaat GLA Complex:

1. Herba tradisi yang dipercayai: Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
2. Mengawal selia estrogen dan testosteron: GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hotmon lelaki dan perempuan, memperbaiki simptom PMS seperti simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.
3. Melambatkan menopaus: Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
4. Memperbaiki prostagomegaly: GLA memperbaiki madalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
5. Menentang kanser: GLA adalah antioksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
6. Memperbaiki inflamasi kulit: Ianya mengurangkan inflamasi kulit, ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artritis.
7. Menghalang komplikasi diabetes: Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil, dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.
8. Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan.
9. Menghalang tekanan darah tinggi: Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.
10. Memperbaiki tekstur rambut: Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

Mengagumkan tak manfaat daripada GLA Complex ni? Andai mahu cuba boleh hubungi Ira dengan klik gambar kat bawah ni ya :)


7 Manfaat Carotomax Shaklee Yang Ramai Tidak Tahu.

July 13, 2019 0
 7 Manfaat Carotomax Shaklee Yang Ramai Tidak Tahu.
Carotomax Shaklee merupakan satu produk yang terdiri daripada rumusan 6 karotenoid paling berkhasiat.



Gabungan campuran proprietari alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena dan zeaxanthin yang memberikan manfaat kuasa karotenoid serba lengkap.

Berikut Ira sharekan manfaat Carotomax.

  1. Lebih selamat dari vitamin A - penemuan terawal vitamin adalah pada tahun 1912 iaitu vitamin A. Didapati juga pengambilan vitamin A akan menyebabkan toksisiti. Walau bagaimanapun, ahli saintis menemui beta karotena pada tahun 1932, satu prekursor vitamin A, beta karotena didapati selamat unruk pengambilan. 
  2. Mempertingkatkan penglihatan - ia menghasilkan 'ungu visual' yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap. Ia mempertingkatkan masalah penglihatan seperti nyctalopia (rabun malam), rabun dekat, presbyopic, astigmatism, xerophthalmia (mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak, floaters, eye bags dan gegelung hitam di mata. 
  3. Meredakan penyakit kulit - pengambilan yang banyak akan melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur, jerawat dan akne. Penggunaan luaran untuk merawat pustule, scabies, akne, ulser kulit. 
  4. Melindungi epithelial - ia memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari semasa disintegrasi tisu, merawat ulser saluran usus. 
  5. Melawan kanser dan oksidasi - pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan sistem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser, terutama sekali kanser paru-paru dan payudara. Ia juga mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida.
  6. Menghalang infeksi - merangsang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiratori paru-paru, batuk, hepatitis, asthma, dan selsema. 
  7. Menggalakkan perkembangan normal dan sihat - merangsang perkembangan kanak-kanak dan remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem reproduksi. Juga penghasilan sperma yang sihat.

Haa, sekarang dah tahukan manfaat Carotomax Shaklee ni :)

Nak cuba, boleh hubungi Ira dengan klik gambar kat bawah ni ya :)



6 Manfaat Herblax Shaklee.

July 13, 2019 0
6 Manfaat Herblax Shaklee.
Herblax merupakan produk Shaklee yang ramuan asasnya terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat. Ianya diperbuat daripada 9 jenis herba semulajadi iaitu :

  1. Likuoris
  2. Daun Alfalfa
  3. Akar Culver
  4. Jintan Hitam
  5. Jintan Manis
  6. Bunga Mallow Biru
  7. Daun Senna
  8. Kulit Pokok Buckthorn
  9. Akar Rhubarb




Entri kali ni Ira nak share manfaat Herblax Shaklee.

Berikut Ira senaraikan 6 manfaat Herblax Shaklee.

1. Pembersihan najis yang tersekat
2. Merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
3. Membantu masalah sembelit
4. Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus (natural bowel movement) dan secara langsungnya membantu masalah sembelit
5. Mengempiskan perut
6. Ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut.


Herblax ni sesuai diambil seperti biasa atau dicampurkan dalam air panas, sebagai minuman herba. 

Hubungi  Ira untuk cuba Herblax. Boleh klik gambar kat bawah ni ya :)




Friday, 12 July 2019

6 Manfaat Vitalea Iron Formula Shaklee Yang Super Wow.

July 12, 2019 0
6 Manfaat Vitalea Iron Formula Shaklee Yang Super Wow.
Vitalea Iron Formula Shaklee adalah multivitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia iaitu pada tahun 1915. Wow, cuba kira dah berapa tahun ia bertahan dalam pasaran :)



Sesuai untuk entri kali ini jom kita ketahui apa manfaat utama Vitalea ni. Terdapat 6 manfaat utama Vitalea yang perlu kita ambil tahu, iaitu:


  1. Penambahan tenaga segera - pemberi tenaga, kecergasan tubuh, dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus  dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian
  2. Pelengkap nutrisi  - kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia
  3. Keupayaan sistem produktif - penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar
  4. Metabolisma - sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan
  5. Elemen penting pada sel tubuh - menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, dan hormon, serta  menjaga kesihatan tiroid
  6. Melindungi organ - melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati

Vitalea merupakan pilihan terbaik bagi insan-insan yang mahu mengekalkan tahap kesihatan mereka.

Bagaimana dan apakah usaha yang anda pilih untuk mengekalkan tahap kesihatan anda pada masa akan datang?

Lagipun, mencegah itu lebih baik dari mengubati bukan?

Jom sama-sama nikmati manfaat Vitalea Iron Formula yang super wow ni!

Nak cuba Vitalea yang WOW ni, jom hubungi Ira dengan klik gambar kat bawah ni :)



9 Manfaat Utama B-Complex Shaklee Yang Super Best.

July 12, 2019 0
9 Manfaat Utama B-Complex Shaklee Yang Super Best.
B-Complex Shaklee, adalah vitamin B yang merangkumi kesemua 8 kumpulan vitamin B yang ada di dunia ni. Sebab itulah ia sangat best! 

Siapa yang mengambilnya pasti tahu bagaimana tahap ke'best'an B-Complex ni. 

Tahniah! Bagi siapa yang dah pilih. Bagi yang belum cuba, meh kita baca dulu apa manfaat yang boleh kita peroleh melalui B-Complex ni. 


9 Manfaat Utama B-Complex Shaklee
  • Menukar makanan kepada tenaga - bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan atau kelesuan
  • Melawan tekanan - memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia
  • Membantu tumbesaran - menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang
  • Rambut beruban dan gugur - membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambuut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut
  • Baik untuk mata - mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakan memori dan daya pemerhatian atau fokus
  • Mencegah anemia - membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat atau laut
  • Meredakan senggugut - baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit
  • Mencegah perleche - dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis), nafas berbau
  • Detoksifikasi - meredakan alahan atau alergi


Camne? Best kan manfaat B Complex ni :)

Jom sama-sama kita nikmati ke'best'an 8 kumpulan vitamin B ni! 

Nak cuba boleh hubungi Ira dengan klik gambarkat bawah ni ya :)


11 Manfaat Lecithin Shaklee, Si Pemecah Lemak.

July 12, 2019 0
11 Manfaat Lecithin Shaklee, Si Pemecah Lemak.
Apa itu lecithin?
Asasnya, lecithin berfungsi sebagai pemecah lemak (fat emulsifier). Lecithin amat diperlukan oleh badan kita tetapi badan tidak boleh hasilkannya, maka ia perlu diambil melalui diet harianKebiasaannya boleh diperolehi daripada sumber haiwan atau tumbuh-tumbuhan. Contohnya kuning telur, kacang soya dan jagung.

Lecithin keluaran Shaklee diperolehi semulajadi daripada kacang soya. Menariknya, satu sofgel Lecithin Shaklee mengandungi 530mg lecithin. Berikut antara manfaat Lecithin Shaklee.

11 Manfaat Lecithin Shaklee termasuklah:

Menyerap vitamin yang larut lemak 
-Membantu tubuh dalam menyerap vitamin A,D, E, K

Melindungi hati
-Menghalang enapan lemak di hati, sirosis di hati dan hati berlemak
-Membantu memulihkan kesihatan hati

Pemecahan lemak dan kolesterol
-Lecithin bertindak sebagai 'pembersih' salur darah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolesterol dan trigliserid dalam tubuh

Pelangsingan
-Menghalang obesiti
-Pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang

Mencantikkan otot dan kulit
-Membentuk membran sel, melembabkan dan menghaluskan kulit untuk kulit yang cantik, mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan

Memperbaiki alergi
-Menghalang platlet darah dari mengaktifkan tisu gegelung di dalam sel darah, seterusnya mempertingkatkan alergi seperti penyakit kulit (dermatitis, demam alergi)

Menghalang kejadian batu karang
-90% dari batu karang terjadi apabila kolesterol berlebihan. Lecithin mengemulsi kolesterol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang

Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress
-Mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf kranial yang mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stress
-Ibu mengandung harus mengambil jumlah lecithin yang secukupnya untuk pembesaran sihat janin

Menghalang tekanan darah tinggi
-Memperbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalang arteriosklerosis
-Menggalakkan peredaran darah

Memperbaiki prostat lelaki
-Kajian telah membuktikan masalah prostat dan urethra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan kuantiti lecithin yang banyak

Meringankan sembelit
-Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin di dlam usus



Begitulah 11 manfaat Lecithin Shaklee. Jom sama-sama kita pecahkan lemak-lemak jahat bagi meningkatkan tahap kesihatan yang lebih baik :)




Mahu cuba Lecithin Shaklee, boleh hubungi Iradengan klik gambar di bawah ni ya :)





8 Manfaat Vita E Complex Shaklee Yang Perlu Diambil Tahu.

July 12, 2019 0
8 Manfaat Vita E Complex Shaklee Yang Perlu Diambil Tahu.
Vita E Complex, merupakan produk Shaklee kegemaran perempuan-perempuan yang memiliki kulit muka cantik dan glowing. Tak percaya? Tunggu entri testimoni akan datang. 

Sabar ye! 

Tetapi Vita E Complex Shaklee ni juga pilihan kaum lelaki yang pentingkan penjagaan kesihatan. Tak percaya juga? Meh, baca 8 manfaat Vita E Complex ni.

Berikut 8 manfaat Vita E Complex.
1) Melindungi jantung - Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat, melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid, meningkatkan kolesterol HDL, mengurangkan tekanan darah, menghalang platlet darah melekat ke dinding arteri, menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung.
2) Mempertingkatkan kemampuan reproduktif - kajian pada tahun 1924, mendapati vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU hingga 800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.
3) Anti-penuaan - 1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.
4) Anti-oksidan yang kuat - pengambilan lebih dari 1,200 IU sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi-katarak dan masalah penglihatan.
5) Kelestarian tenaga - meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.
6) Memperbaiki arthritis - meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos, sakit sendi. 
7) Menghalang keguguran - merawat musvulus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopaus seperti hot flush. Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin dan berlaku keguguran. 
8) Memperbaiki parut - memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.


Dah baca kan? Haa..camtu lah antara manfaat Vita E Complex Shaklee ni. Lelaki perempuan semua perlukan vitamin E ni.


Seandainya korang ingin mendapatkan Vita E Complex, atau bertanyakan tentangnya, boleh hubungi Ira ya, cuma klik je gambar kat bawah ni :)





7 Manfaat Alfalfa Complex Yang Sangat Sangat Superb.

July 12, 2019 0
7 Manfaat Alfalfa Complex Yang Sangat Sangat Superb.
Alfalfa Complex merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee dalam tahun 1950an. 

Alfalfa diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California. Medicago sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa  sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah.

Cuba bayangkan jap, dalam betol akar alfalfa ni memanjang dan banyak betul sumber nutrisi yang diserap. Sebab itulah Alfalfa Complex ni superb, tengok ajela kandungan nutrisi yang dimilkinya :) InsyaAllah, nanti entri akan datang Ira share banyak lagi tentang Alfalfa Compex ni.



Untuk entri kali ni, Ira nak kongsikan manfaat-manfaat Alfalfa Complex sahaja. Berikut antara manfaat-manfaat Alfalfa Complex:

Mencuci hati, darah dan usus 
ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot

Melawan alahan 
- memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athelete's foot) dengan berkesan

Baik untuk perubahan patologi didalam usus dan perut 

- memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit

Menyingkirkan lemak dan kolesterol

- kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol

Melawan tumor 

- berperanan mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor

Melegakan keletihan 

- melegakan keletihan dan sebagai rawatan epada kebanyakkan penyakit

Mencegah atritis 

- melegakan sakit atritis dan kesakitan


Menarikkan manfaat yang boleh diperolehi melalui pengambilan Alfalfa ni. Nak dapatkan Alfalfa boleh hubungi Ira dengan klik gambardi bawah ni ya :)




Thursday, 11 July 2019

5 Manfaat Utama Ostematrix Shaklee Yang Sangat Ohsem.

July 11, 2019 0
5 Manfaat Utama Ostematrix Shaklee Yang Sangat Ohsem.
Ostematrix Shaklee,  ni suplemen kalsium feveret Ira. Sebab ia bukan sekadar kalsium. Kebaikan dan keberkesanan yang Ira rasa dan alami  menjadi asbab Ira menyukai Shaklee . Takmo stori banyak, sebab untuk entri kali ni Ira nak kongsi tentang manfaat Ostematrix Shaklee yang ohsem ini :)

Antara manfaatnya termasuklah:

  • Menguatkan tulang - kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia ( rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi atau kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat
  • Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas - pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis
  • Meringankan stress - ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, menggalakkan tidur lena, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam
  • Memperbaiki masalah haid - kajian menunjukkan dengn pengambilan 1 000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil
  • Pengalkalian tubuh - kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti diwaktu umur tua. Tambahan pula, kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi
Begitulah antara manfaat Ostematrix ni, sesuai untuk insan-insan yang kurang gemarkan susu dan tidak mengamalkan diet yang seimbang bagi mendapatkan sumber kalsium. 



Dengan Ostematrix, insyaAllah dengan izinNya jua kita dapat mengelak dari osteoporosis, penyakit senyap yang merbahaya.

Cara makan pun mudah je, sebelum tidur telan dulu Ostematrix ni. Tidur pun lebih lena! Bangun esok hari pun badan lebih segar dan 'sedap' je rasa badan.

Tak percaya? 

Cubalah hari ni!

Boleh hubungi Ira dengan klik gambar kat bawah ni ya :)


7 Manfaat Vitamin C Shaklee Yang Diminati Si Cantik.

July 11, 2019 0
7 Manfaat Vitamin C Shaklee Yang Diminati Si Cantik.


Vitamin C Shaklee (Sustained Release Vita-C Plus) adalah vitamin C pilihan kegemaran majoriti orang-orang yang mahu sihat dan cantik. Kenapa? Tentulah berkait dengan manfaatnya. 

Nak tahu tentang manfaat SR Vita C Plus?  Jom baca ni :)

Antara manfaat Sustained Release Vita C 500 mg Plus termasuklah:

-Membentuk kolagen
Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.


-Membaiki simptom pendarahan
Kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.


-Peningkatan sistem imun
Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, serta asthma. Juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom selsema.


-Memerangi kanser
Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran sel T untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.


-Mencantikkan kulit
Pengambilan vitamin C setiap hari melambatkan penuaan, kulit lebih cerah dan menyekat pembentukkan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.


-Memperbaiki insomnia
Ia memperbaiki insomnia, stress masalah berkaitan mental seperti keresahan.


-Mengekalkan kolesterol sihat
Ianya mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.



Nak sihat dan cantik jugak?

Jangan buang masa, tahu tindakan apa perlu dibuatkan:)

Jom cuba dan miliki Vitamin C Shaklee ni, boleh hubungi Ira dengan klik gambar bawah ni k:)





7 Manfaat Omega Guard Yang Dihasilkan dari Ikan Laut Dalam.

July 11, 2019 0
7 Manfaat Omega Guard Yang Dihasilkan dari Ikan Laut Dalam.



Ok, untuk entri kali ni, Ira nak kongsikan antara manfaat yang diperolehi melalui Omega Guard Shaklee, minyak ikan terbaik di dunia.

Antaranya termasuklah;
1. Asid lemak omega-3 merupakan asid lemak yang penting yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu, kita perlu mengambilnya dari makanan. Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos. Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.
 2. Mencegah penyakit salurah darah dan strok- DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, merendahkan tekanan darah tinggi dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu, ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher atau sakit kepala. Ia juga merendahkan kolesterol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida, dan kolesterol LDL, mengawal masalah obesiti, mencegah anteriosclerosis, myocardial infarction, membantu mengurangkan risiko penyakit jantung. 
3. Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori- DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran, dan mencegah migrain. 
4. Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru. Mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE, dan penyakit buah pinggang. 
5. Menentang kanser- kajian telah menunjukkan bahawa Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat, dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif. 
6. Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis)- paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan efektif. 
7. Mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan- kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untik menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kedihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan, neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif, dan penyakit schizophrenia.
Wow kan kebaikan Omega Guard ni :)

Berminat mahu cuba Omega Guard boleh hubungi Ira. Klik je gambar bawah ni :)




Promosi Shaklee Julai 2019

July 11, 2019 0
Promosi Shaklee Julai 2019
Yeaay! Bulan ni, Shaklee menawarkan beberapa promosi hebat lagi jimat. Antaranya termasuklah:


1. Promosi Vita C Plus.
Dengan setiap pembelian 3 botol Vita C  Sustained Release, anda dapat PERCUMA 1 botol Chewable C Plus.



Kebaikan Vita C Sustained Release.
  • mengandungi 500mg vitamin C bagi setiap 1 tablet
  • sesuai untuk orang dewasa
  • membantu meningkatkan sistem imun badan
  • membantu menghasilkan kolagen
  • membaiki struktur kulit
  • membantu penyembuhan luka
Kebaikan Chewable C Plus.
  • mengandungi 100mg vitamin C bagi setiap 1 tablet
  • sesuai untuk kanak-kanak dan dewasa
  • membantu meningkatkan sistem imun badan
  • membantu menghasilkan kolagen
  • membaiki struktur kulit
  • membantu hilangkan loya dan muntah terutama ibu hamil yang alami morning sickness atau golongan yang alami mabuk darat atau mabuk laut

2. Promosi Zinc Plus.
Dengan setiap pembelian 3 botol Zinc Plus, anda dapat PERCUMA1 botol Zinc Plus.


Manfaat Zinc Plus dalam membantu tubuh mendapatkan keperluan zinc yang mencukupi termasuklah:
  • menggalakkan rambut yang tebal dan sihat serta menguatkan akar rambut
  • menggalakkan kulit yang lebih lembut dan melegakan kulit sensitif
  • menghasilkan sel-sel baru dan mempercepatkan penyembuhan luka
  • menggalakkan kekuatan otot dan daya ketahanan
  • meningkatkan fungsi, kualiti dan kuantiti sel sperma
  • meningkatkan daya ingatn, proses pembelajaran dan mencegah penyakit yang berkaitan dengan usia
  • mengaktifkan sel-sel imun

3. Promosi Youth Mask.
Youth Mask, produk terbaru dari Shaklee dan bulan lepas baru launch. Promosi ini terdiri dari 2 item iaitu Purifying Clay Mask dan Hydrating Gel Mask. Setiap pembelian promosi ini anda dapat 
  • PERCUMA Youth Facial Brush
  • PERCUMA Youth Organza Bag
  • PERCUMA Youth Mask Usage Guide




4. Promosi  Jom Shaklee - Daily Essential Welcome Set
Promosi ini Ira syorkan sangat-sangat buat anda yang baru nak cuba vitamin-vitamin Shaklee atau anda yang ada plan nak join bisnes Shaklee.

Dalam set ini ada 6 produk Best Seller iaitu, ESP, Vita C Plus, Vitalea, B Complex, Omega Guard dan Vivix.




Kelebihan set ini, anda dapat:
  1. Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM204.50)
  2. Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM81.80)
  3. Cashback RM36.35
  4. PERCUMA membership (jimat RM65)
  5. PERCUMA postage (jimat RM10)
  6. PERCUMA Discover Beauty Within Paper Bag yang eksklusif
5. Promosi Jom Shaklee - Vivix Welcome Set
Promosi ini ada2 botol Vivix. Untuk ahli, biasanya set ini RM670, dan kalau bukan ahli RM950. Tetapi dengan promosi ini, andadapat harga sangat murah dan jimat banayk, iaitu RM684 sahaja.



Kelebihan set ini, anda dapat:
  1. Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM266)
  2. Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM76)
  3. Cashback RM34.20
  4. PERCUMA membership (jimat RM65)
  5. PERCUMA postage (jimat RM10)
  6. PERCUMA Vivix Paper Bag yang eksklusif
6. Promosi Jom Shaklee - Youth Welcome Set
Promosi ini elok sangat untuk anda yang plan nak cuba Youth Skincare. Promosi ini merupakan Youth Skincare Starter Set dan ada 4 item iaitu, 
  • Youth Luminous Gel Oil Cleanser
  • Youth Perfecting Skin Toner
  • Age Defense Moisturizer SPF 50
  • Advanced Renewal Night Cream (light)

Kelebihan set ini, anda dapat:
  1. Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM170) 
  2. Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM68) 
  3. Cashback RM29
  4. PERCUMA membership (jimat RM65) 
  5. PERCUMA postage (jimat RM10) 
  6. PERCUMA Discover Beauty Within Paper Bag yang eksklusif
Berminat nak tahu lebih lanjut tentang promosi bulan ni, boleh hubungi Ira ya. Klik je gambar kat bawah ni :)



7 Manfaat ESP Shaklee Kegemaran Orang Ramai.

July 11, 2019 0
7 Manfaat ESP Shaklee Kegemaran Orang Ramai.
ESP Shaklee (Soy Protein Isolate Powder) adalamakanan tambahan protein yang berasaskan kacang soya. Ya, KACANG SOYA! Tapi ni kacang soya bukan GMO tau, so kualitinya sangat terbaik, berbeza dengan kebanyakkan yang berada di pasaran. GMO tu apa? Nanti Ira tulis entri lain ye pasal tu:)



ESP ni pilihan dan kegemaran insan-insan yang pentingkan penjagaan kesihatan untuk jangkamasa lamaAntara yang minum ESP telah mendapat 'kesan' yang terbaik dan sangat best. Alhamdulillah, dengan izinNya ada yang mendapat kulit cantik, kulit gebu dan mulus bak kulit bayi. Kalau ibu menyusu, membantu proses penyusuan malah anak yang menyusu susu ibu pun dapat hasil kulit yang gebu, mulus dan lembut. Ada juga yang pulih gastrik. Juga rasa bertenaga satu hari walaupun hari tu memang sibuk dan lambat makan. 

Cara minumnya pula boleh dipelbagai resepi mengikut pilihan sendiri dan yang pasti sedap. Rasa ESP ni berbeza dengan rasa soya-soya lain yang berada di pasaran. Nak tahu rasa macam mana, kenalah rasa sendiri :)

Untuk entri kali ini, jom ketahui manfaat ESP yang merupakan antara best seller Shaklee ni.

Antara manfaat ESP Shaklee termasuklah:


  • Awet Muda - asid amino memainkan peranan penting dalam pembinaan otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda. 
  • Baik untuk hormon - kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones. Ia membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung. 
  • Baik untuk prostat - Genistein yang terdapat dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat. 
  • Kulit remaja - merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
  • Pembekal tenaga - membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan. 
  • Membaiki pigmentasi - membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua. Membantu membaiki masalah rambut seperti beruban atau rambut gugur.
  • Membaiki memori - meningkatkan kualiti memori, vitalititi, dorongan seksual dan rangsangan.
Dah tahu manfaat ESP ni, menarik dan nak cuba? 

Boleh, jom hubungi Ira. Klik je gambar bawah ni k :)



    10 Manfaat Vivix Shaklee, Si Tonik Ajaib.

    July 11, 2019 0
    10 Manfaat Vivix Shaklee, Si Tonik Ajaib.
    Vivix merupakan minuman botani lazat yang diestrak daripada 4 bahan khas iaitu Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu. Untuk entri kali ni, Ira nak share kebaikan Vivix yang boleh kita dapat.


    Antara manfaat-manfaat Vivix termasuklah:

    1) Menggalakkan rangsangan penuaan yang sihat

    2) Membantu menghalang kanser

    3) Mengurangkan risiko sakit jantung

    4) Mengurangkan komplikasi pesakit diabetes

    5) Menyokong kesihatan sendi

    6) Mengurangkan insiden bagi penyakit Alzheimer

    7) Membantu dalam mengurangkan berat badan

    8) Meningkatkan sistem imun

    9) Meningkatkan kesihatan mata

    10) Menyokong kesihatan keseluruhan


    Ok, cukup 10 manfaat Vivix. Nantikan lagi info tentang Vivix daripada  Ira ye :)


    Nak dapatkan Vivix boleh hubungi Ira ya :) Klik je gambar kat bawah ni.