7 Manfaat Vitamin C Shaklee Yang Diminati Si Cantik. - Irafizah Ismail

Thursday, 11 July 2019

7 Manfaat Vitamin C Shaklee Yang Diminati Si Cantik.Vitamin C Shaklee (Sustained Release Vita-C Plus) adalah vitamin C pilihan kegemaran majoriti orang-orang yang mahu sihat dan cantik. Kenapa? Tentulah berkait dengan manfaatnya. 

Nak tahu tentang manfaat SR Vita C Plus?  Jom baca ni :)

Antara manfaat Sustained Release Vita C 500 mg Plus termasuklah:

-Membentuk kolagen
Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.


-Membaiki simptom pendarahan
Kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.


-Peningkatan sistem imun
Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, serta asthma. Juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom selsema.


-Memerangi kanser
Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran sel T untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.


-Mencantikkan kulit
Pengambilan vitamin C setiap hari melambatkan penuaan, kulit lebih cerah dan menyekat pembentukkan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.


-Memperbaiki insomnia
Ia memperbaiki insomnia, stress masalah berkaitan mental seperti keresahan.


-Mengekalkan kolesterol sihat
Ianya mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.Nak sihat dan cantik jugak?

Jangan buang masa, tahu tindakan apa perlu dibuatkan:)

Jom cuba dan miliki Vitamin C Shaklee ni, boleh hubungi Ira dengan klik gambar bawah ni k:)

No comments:

Post a comment