Irafizah Ismail

Wednesday, 30 September 2020

9.9 Giveaway by Abam Kie

September 30, 2020 0
9.9 Giveaway by Abam Kie

 


Alhamdulillah, sempat join dan memeriahkan giveaway ni. Harini last taw :)

Nak join jugak, klik banner merah kat atas ni,ok.

Saturday, 13 July 2019

7 Manfaat Meal Shakes Shaklee Kesukaan Si Cilik.

July 13, 2019 0
7 Manfaat Meal Shakes Shaklee Kesukaan Si Cilik.
Meal Shakes Shaklee, merupakan sumber protein yang lengkap dengan penambahan vitamin dan mineral. Ia disediakan dalam bentuk serbuk. Pilihan terbaik bagi insan-insan yang kurang gemarkan atau mengalami kesukaran untuk menelan kapsul vitamin.

Untuk entri kali ni, jom sama-sama kita ketahui manfaat-manfaat yang boleh diperolehi melalui Meal Shakes ni.




Antara manfaat Meal Shakes Shaklee, termasuklah:
  1. Nutrisi lengkap - menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lesitin soya yang berkerjasama dengan vitamin larut lemak
  2. Membekal nutrisi kepada sel tubuh - kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, sistem imun dan lain-lain
  3. Membantu tumbesaran - mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar
  4. Antioksida - mengandungi vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan agen antioksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan
  5. Mengembalikan seri wajah - mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah serta kulit yang lebih cantik
  6. Detoksifikasi - kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus
  7. Kelazatan rasanya - minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi, penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Kelazatannya pasti digemari si cilik.
Meal Shakes ni mudah disediakan, hanya campur dalam air kegemaran korang. Bau dan rasa vanilanya memang best! Itulah sebabnya menjadi kesukaan si cilik. Cuba dulu, baru tahu :)

Berminat nak dapatkan Mealshakes, boleh hubungi Ira dengan klik gambar kat bawah ni ya.



10 Manfaat GLA Complex Shaklee Yang Mengagumkan.

July 13, 2019 0
10 Manfaat GLA Complex Shaklee Yang Mengagumkan.
GLA atau nama panjangnya asid gamma linolenik adalah sejenis asid lemak. Banyak kajian telah dijalankan berkaitan GLA ni dan hasilnya menunjukkan ia turut memainan peranan penting  dalam kesihatan.

Shaklee juga ada produk berkait GLA ni, diberikan nama GLA Complex. Untuk entri ni, Ira nak share manfaat GLA Complex.


Beriut antara manfaat GLA Complex:

1. Herba tradisi yang dipercayai: Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
2. Mengawal selia estrogen dan testosteron: GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hotmon lelaki dan perempuan, memperbaiki simptom PMS seperti simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.
3. Melambatkan menopaus: Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
4. Memperbaiki prostagomegaly: GLA memperbaiki madalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
5. Menentang kanser: GLA adalah antioksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
6. Memperbaiki inflamasi kulit: Ianya mengurangkan inflamasi kulit, ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artritis.
7. Menghalang komplikasi diabetes: Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil, dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.
8. Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan.
9. Menghalang tekanan darah tinggi: Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.
10. Memperbaiki tekstur rambut: Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

Mengagumkan tak manfaat daripada GLA Complex ni? Andai mahu cuba boleh hubungi Ira dengan klik gambar kat bawah ni ya :)