8 Manfaat Vita E Complex Shaklee Yang Perlu Diambil Tahu. - Irafizah Ismail

Friday, 12 July 2019

8 Manfaat Vita E Complex Shaklee Yang Perlu Diambil Tahu.

Vita E Complex, merupakan produk Shaklee kegemaran perempuan-perempuan yang memiliki kulit muka cantik dan glowing. Tak percaya? Tunggu entri testimoni akan datang. 

Sabar ye! 

Tetapi Vita E Complex Shaklee ni juga pilihan kaum lelaki yang pentingkan penjagaan kesihatan. Tak percaya juga? Meh, baca 8 manfaat Vita E Complex ni.

Berikut 8 manfaat Vita E Complex.
1) Melindungi jantung - Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat, melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid, meningkatkan kolesterol HDL, mengurangkan tekanan darah, menghalang platlet darah melekat ke dinding arteri, menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung.
2) Mempertingkatkan kemampuan reproduktif - kajian pada tahun 1924, mendapati vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU hingga 800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.
3) Anti-penuaan - 1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.
4) Anti-oksidan yang kuat - pengambilan lebih dari 1,200 IU sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi-katarak dan masalah penglihatan.
5) Kelestarian tenaga - meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.
6) Memperbaiki arthritis - meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos, sakit sendi. 
7) Menghalang keguguran - merawat musvulus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopaus seperti hot flush. Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin dan berlaku keguguran. 
8) Memperbaiki parut - memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.


Dah baca kan? Haa..camtu lah antara manfaat Vita E Complex Shaklee ni. Lelaki perempuan semua perlukan vitamin E ni.


Seandainya korang ingin mendapatkan Vita E Complex, atau bertanyakan tentangnya, boleh hubungi Ira ya, cuma klik je gambar kat bawah ni :)

No comments:

Post a comment